25.04.2023
225
MANAGEMENT OF BUTTER PRODUCTION PROCESS BASED ON AUTOMATION AND INFORMATION AND COMMUNICATION SYSTEMS

Muallif: Usmonov, A.U.; Kobilov, Kh.X.;Og‘omurodov, U.H.

Annotatsiya: Sariyog '- sutdan tayyorlangan oziq-ovqat mahsuloti bo'lib, u asosan sut yog'idan iborat bo'lib, o'ziga xos, xarakterli ta'mi, hidi va plastik tuzilishga ega. Yog'dan tashqari sut tarkibida oqsillar, sut shakari, fosfatidlar, vitaminlar, minerallar va boshqa ko'plab moddalar mavjud bo'lib, ular tayyor mahsulotning tarkibi va sifatini o'zgartirishi mumkin. Yog 'ishlab chiqarish va saqlashda zamonaviy axborot kommunikatsiyalari jarayonlardan foydalanish yog'ning tarkibi va sifatini saqlash jarayonida barqaror saqlash imkonini beradi.

Kalit so'zlar: Sutni qayta ishlashning texnologik jarayoni, plastinka issiqlik almashinuvchisi, sut va qaymoqni pasterizatsiya qilish jarayoni, gomogenizatsiya jarayoni, zamonaviy intellektual sensorlar, axborot-kommunikatsiya tizimlari.

Jurnaldagi sahifalar: 382 - 387

Yuklab olish